BRĪDINA par sniegputeni Kurzemē; brīvdienās pastiprināsies sals

© F64

Naktī uz trešdienu debesis būs lielākoties mākoņainas, tādēļ minimālā temperatūra nebūs zemāka par -13 grādiem, bet turpmākajās naktīs tā atkal var pazemināties līdz -15...-19 grādiem, visbiežāk tik stiprs sals tiks novērots Vidzemē un Latgalē.

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, Šobrīd, intensīvās snigšanas dēļ, braukšanas apstākļi ir apgrūtināti daļā Kurzemes, īpaši Liepājas apkārtnē. Intensīvas snigšanas laikā uz valsts galvenajiem autoceļiem pieļaujamais sniega biezums 6 cm vietām līdz 12 cm; Autoceļu brauktuves pilnībā tiks attīrītas tikai pēc snigšanas beigām.

Turpmākajās šīs nedēļas dienās snigs ievērojami mazāk, arī vēji būs pavisam lēni. Vairāk nokrišņu un vēja pastiprināšanās ir gaidāma nākamās nedēļas sākumā, kad no rietumiem tuvosies jau iepriekš minētās siltās gaisa masas.

Brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā, iespējams, sals pastiprināsies vēl vairāk, sasniedzot pat -20...-24 grādus, lai gan jāmin, ka laika apstākļu scenāriji šim periodam vēl nav pavisam viennozīmīgi, jo tieši virs mūsu reģiona atradīsies robežjosla starp salīdzinoši siltajām un aukstajām gaisa masām. Gaisa masu plūsmai stabilizējoties no rietumiem, iespējams atkusnis, kas varētu skart ne vien valsts rietumu rajonos, bet arī centrālos rajonus, savukārt, saglabājoties gaisa masu plūsmai no ziemeļiem, pieturēsies stabila sala apstākļi un zemas gaisa temperatūras.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)