Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Uz tilta sadeg Grāveru ģimenes jaunais spēkrats

© Facebook

Degoša mašīna uz Vanšu tilta – gluži kā vācu spriedzes seriāla «Kobra» ainās. Šoreiz šīs ainas bija pa īstam un ar pazīstamu cilvēku piedalīšanos, tā bija režisores Aijas Strazdiņas un mūziķa Aigara Grāvera ģimenes automašīna.

Vizuāli efektīgais notikums ar automašīnas degšanu uz Vanšu tilta bija vērojams pirmdienas, 11. janvāra, pusdienlaikā. Kāpēc automobilim bija ienācis prātā beigt savu eksistenci tieši šādi, netapa skaidrs, bet papildu šarmu šim pasākumam iedvesa fakts, ka mutuļojošo dūmu un degošās automašīnas vidū rosījās populārā režisore Aija Strazdiņa, grupas «Jumprava» mūziķa Aigara Grāvera sieva. «Ja es zinātu, kāpēc tas notika, tad nudien izstāstītu!» sarunā ar «Vakara Ziņām« nosaka Aija.

Automašīna «Renault Grand Espace», kas ir tikai piecus gadus veca, pēkšņi sākusi dīvaini uzvesties, no motora pārsega sākuši celties dūmi. Aija tieši tobrīd pāri Vanšu tiltam centra virzienā braukusi uz darbu. Režisorei nekas cits neatlika kā Vanšu tilta galā pie Latvijas Bankas ēkas izkāpt no dūmojošā spēkrata. Nevarētu teikt, ka līdzcilvēki nav atsaucīgi: divi garāmbraucēji piestājuši un uzreiz piedāvājuši savu palīdzību, un ar automašīnās esošajiem ugunsdzēšamajiem aparātiem lokalizējuši uguns liesmas. Ieradušies arī ugunsdzēsēji un palīdzējuši novērst vēl lielāku nelaimi, proti, pilnīgu spēkrata nodegšanu. «Pat pabrīnījos, ka bija tik atsaucīgi cilvēki,» piebilst režisore.

Par notikušo Aija nebēdā, mašīna bijusi apdrošināta. Tikai līdz šim nav skaidrs, kāpēc tā noticis. Arī par šādas likstas kļūšanu teju vai par lokālu sensāciju internetā režisore tikai atmet ar roku – sociālajos tīklos parādījies šis klipiņš ar degošo automašīnu, tāpēc viņa kļuvusi par vietēja mēroga zvaigzni. Ar ko braukt joprojām esot, tāpēc tas darba gaitas un pārvietošanās iespējas nekādi netraucēšot, teica režisore.