Kādu rīdzinieci pamatīgi apkrāpj slīpēts Pļavnieku iemītnieks

Krāpnieka automašīna © facebook/ekrānšāviņš

Sociālajos tīklos Rīgā dzīvojoša jaunkundze dalījusies ar stāstu par to, kā pamatīgi tikusi apkrāpta no kāda Pļavnieku iemītnieka puses.

“Braucot caur šaurajiem Pļavnieku pagalmiem, apstājos, lai palaistu pretim braucošos un pēkšņi jūtu,ka kāds mani no aizmugures 'pastumj' uz priekšu.. Protams uzreiz kāpju ārā, skatos, kas notiek. Un no aizmugurē braucošās mašīnas, kura man iebrauca mašīnas aizmugurējā bamperā, izkāpj krievu tautības vīrietis un sāk lamāties. Protams, abiem dusmas kaut arī skāde nav liela. Es protams saku vīrietim, ka vajag taču lielāku distanci ieturēt šajā slidenajā laikā un, ka pa pagalmiem jābrauc uz 20km/h un viņš apgalvo, ka tā arī esot darījis. Tad viņš man piedāvāja nobraukt malā un iedot naudu skaidrā pēc mūsu vienošanās, jo cietis bija tikai mašīnas bamperis. Norunājām konkrētu summu un viņš atcerējās,ka maku mājās aizmirsis. Tad nu braucām pie viņa mājas, uzgāja augšā un pēc piecām minūtēm atgriezās apgalvojot,ka nauda tikai uz kartes. Teicu,lai domā kur dabūt, jo nu tā vairs nebija mana problēma. Tad braucām uz citu vietu, lai viņš dabūtu norunāto naudas summu. Braucot viņam aiz muguras knapi tiku līdz, pat pa pagalmiem. Bija sajūta, ka viņš bēg no manis, tāpēc nācās arī pašai iespiest pedāli grīdā. Aizbraucot uz konkrēto vietu, viņš iedeva tikai 3/4 no norunātās summas ar tekstu - rīt atdos pārējo. Es cīnījos ilgi, lai tikai dabūtu visu norunāto summu, jo mašīna nebija mana.

Bet viņš piedāvāja iedot ķīlu- pases fotogrāfiju. Nākamajā dienā, norunātajā laikā piezvanīju viņam un vainu viņš izlikās vai iedeva cita cilvēka numuru un apgalvoja,ka neko nezin. Tā kā man slikti ir ar krievu valodu, iedevu paziņai runāt. Ko tik nācās dzirdēt, atkal apvainojumus utt. Beigu beigās sapratu, ka tas ir tas pats cilvēks, bet vienkārši mani apvedis ap stūri...

Vienu vārdu sakot- uzmanieties! Un labi, ka man šī dzīves skola izmaksāja tikai 1/4 daļu no norunātā summas, kas nebija nemaz tik daudz,” piezīmē sociālo tīklu lietotāja, kura uzsver – šādas lietas tomēr labāk kārtot oficiāli, lai sirds būtu mierīga.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais