Kādam latvietim VID sagādājis ļoti nepatīkamu pārsteigumu

© F64

Kāds sociālā tīkla facebook lietotājs sašutis par no Valsts Ieņēmumu dienesta saņemtu vēstuli.

“Es esmu priecīgs un pateicīgs mūsu valdībai. Saņēmu vakar vakarā jauku apsveikumu no VID plkst.04:43:29, malači, visu nakti darbojušies melnās miesās, lai iepriecinātu nodokļu maksātāju Vecā gada vakarā. Palasieties, kādu no jums arī tas skars:

- Informējam, ka saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 13.panta pirmās daļas 1.punktā veiktajiem grozījumiem, sākot ar 2016.gada 1.janvāri, apgādībā nevar iekļaut un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu piemērot:
- par nestrādājošu laulāto;
- par nestrādājošiem vecākiem un vecvecākiem; 
- par personu, kuras labā pēc tiesas sprieduma no maksātāja tiek piedzīta uzturnauda (alimenti).


Izņemot – par laulāto, vecākiem, vecvecākiem un bērniem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, ja minētās personas nav strādājošas un saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir atzītas par personām ar invaliditāti.
Ņemot vērā minēto, visām apgādībā esošajām personām, uz kurām attiecas šīs izmaiņas, apgādības periods tika slēgts ar 2015.gada 31.decembri.


"Respektīvi, kā tas ir man, ja sieviņa nestrādā, auklējot mājās pusotru gadu jaunu, mazu bērnu, jo bērnudārzā nav iespējams to palaist līdz 2016.gada septembrim (vietu nav), valsts apmaksāto auklīšu pakalpojumi ir noņemti. Valsts parūpējas par to, lai atvieglojumu par to, ka man ir bērns, Latvijas nākotne un lepnums, kuru pieskata un audzina mājās mamma, nesaņemu arī es, godīgais nodokļu maksātājs. Paldies mīļie-Laimīgu jauno gadu arī jums - turpināšu maksāt nodokļus, gan jau kādam no jums tie noderēs!” sašutis ir sociālo tīklu lietotājs.

Svarīgākais