Valsts kontrole: problēmas ar lielo projektu īstenošanu ministrijās

© F64

Patlaban problemātiskas jomas ir lielo projektu īstenošana ministrijās un valsts kapitālsabiedrību pārvaldība, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Rīta panorāma" sacīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa atzina, ka valstij neveicas ar lielajiem projektiem, piemēram, e-veselības un e-skolas projektu. Šo neveiksmju iemesli ir vieni un tie paši - neizpratne, ko ar projektu grib sasniegt, projekta mērķu saskaņošanā netiek iesaistīti lietotāji, kuri pēc tam neizprot, kāpēc projektu vajag. Tā rezultātā ieceres nedarbojas, skaidroja valsts kontroliere.

Kā otru problemātisku jomu viņa minēja valstij piederošo kapitālsabiedrību pārvaldību, kur nozīmīga ir laba pārvaldība un kapitāla atdeve. Taču ir redzamas problēmas ar tarifu izcenojumiem, izdevumu likumību un lietderību. "Ar šo jautājumu mūsu valstī ļoti, ļoti klibo," secināja Krūmiņa.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais