Liepājā nolaidības dēļ notikusi prātam neaptverama traģēdija

© F64

Vakar Liepājā ugunsgrēkā gājuši bojā divi mazi bērni, kuri savā dzīvoklī bijuši ieslēgti un atstāti vieni paši bez vecāku pieskatīšanas.

Izsaukumu VUGD saņēmis plkst.17, jo dzīvokļa kaimiņi sajutuši, ka no blakus esošā dzīvokļa nāk dūmi. Glābējus izsaukuši kaimiņi, kuriem esot bijusi arī minētā dzīvokļa atslēga. Kaimiņi iegājuši dzīvoklī no kura nākuši dūmi un konstatējuši, ka tur bez dzīvības pazīmēm irdivi bērni. Viens no tiem ir deviņus līdz 10 gadus vecs zēns un sešus mēnešus veca meitenīte.

Ugunsdzēsēju glābēju un mediķu veiktie atdzīvināšanas pasākumi bija nesekmīgi un bērnu dzīvības neizdevās glābt. Uz notikuma vietu atbraukušie VUGD darbinieki arī konstatējuši, ka dzīvoklī bija gruzdējis dīvāns trīs kvadrātmetru platībā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais