ZZS ir savi premjera kandidāti; gaida Vējoņa lēmumu

© F64

Ja partijai "Vienotība" ir savs redzējums par Ministru prezidenta amata kandidātu, tad politiskajam spēkam tas ir jāpiedāvā Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurš ir uzņēmies iniciatīvu premjera kandidāta izvirzīšanā, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis, labklājības ministrs Uldis Augulis.

Taujāts par pašlaik izveidojušos situāciju un Vējoņa lomu, Augulis skaidroja, ka trīs dienas nav pietiekamas, lai izraudzītos atbilstošu premjera kandidātu, un ir nepieciešams ilgāks laiks. Viņš norādīja, ka publiskajā telpā izskan ļoti daudz dažādu spekulāciju, bet būtu nepieciešams ļaut Valsts prezidentam strādāt. Politiķis arī prognozēja, ka jaunā valdība varētu tikt izveidota februārī.

Taujāts par ZZS iespējām tagad piedāvāt savu kandidātu, Augulis skaidroja, ka politiskajam spēkam ir savi kandidāti, taču pašlaik spēli savā rokās ir pārņēmis Valsts prezidents, līdz ar to ir jānogaida Vējoņa lēmums. ZZS valdes loceklis norādīja, ka saprot tos cilvēkus, kuri atsakās kļūt par premjeru, jo līdz ar šo vārdu parādīšanos tie publiskajā telpā tiek saistīti ar kādām negācijām. Augulis pieļauj, ka kāds varētu nebūt ieinteresēts, lai netiktu atrasts premjera amata kandidāts, gan neprecizējot, kam būtu šāds mērķis.

Kā ziņots, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") pieņēmis lēmumu atteikties kandidēt uz Ministru prezidenta amatu.

"Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei!" iepriekš norādīja Valmieras mērs.

 

Svarīgākais