Uz tiesas zāli konvojēts apsūdzētais mēģinājis pārgriezt sev vēnas

© F64

Valsts policijā (VP) ierosināta dienesta pārbaude par šonedēļ, 6.janvārī, notikušo incidentu, kad uz tiesas sēdi konvoja pavadībā nogādāts apsūdzētais Liepājas tiesas zālē ar žiletes fragmentu mēģinājis pārgriezt sev vēnas, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Dienesta pārbaudē tiks noskaidroti visi apstākļi, kādi bijuši konvojēšanas laikā no apcietinājuma vietas līdz tiesas zālei, kā arī tas, vai šajā gadījumā varētu būt runa par konvoja nolaidību. Pašlaik VP informāciju par dienesta pārbaudes gaitu nesniedz.

Kā informēja Liepājas tiesas pārstāve Inta Kurpa, incidents noticis, iztiesājot krimināllietu par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju lielā apmērā, kurā apsūdzēti četri vīrieši. Diviem no apsūdzētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pēc incidenta izsaukti neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi. Miesas bojājumi nav bijuši bīstami dzīvībai, un vīrieti nav bijis nepieciešams hospitalizēt. Tiesas sēde šajā krimināllietā atlikta līdz 4.aprīlim.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Tieslietu ministrijas preses sekretāre Līva Rancāne, Liepājas tiesa apstiprina, ka 6.janvārī atklātas tiesas sēdes laikā krimināllietā viens no apsūdzētajiem, kurš pirms tam atradies apcietinājumā, mēģināja sev pārgriezt vēnas ar asu priekšmetu.

Par notikušo ir informēta Valsts policija.

 

Latvijā

Ir jānovērš netaisnība darba stāža aprēķinā māmiņām, kuras laikā no 1990. gada līdz 1995. gadam nestrādāja, bet audzināja bērnus līdz astoņu gadu vecumam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda opozīcijas Saeimas deputāts Uģis Mitrevics (NA).