Rīcības partija: No valsts jāizraida noziegumus paveikušus imigrantus

© Scanpix

Saeimā nepārstāvētā Rīcības partija (RP) rosina noteikt, ka visi imigranti, kas izdarījuši administratīvus vai kriminālus pārkāpumus, pēc sodīšanas jāizraida no valsts, aģentūru LETA informēja RP valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš.

Ņemot vērā Rietumeiropas valstu pieredzi, Latvijas likumdošanā steidzami nepieciešami atbilstoši labojumi, akcentē RP vadītājs.

Kā ziņots, sabiedrības uzmanību pievērsuši notikumi Vecgada vakarā Ķelnē, Vācijas rietumdaļā, kur notika vairāki desmiti, pēc visa spriežot, koordinēti seksuāli uzbrukumi sievietēm.

Ķelnes policija ceturtdien atzina, ka ir saņemti 120 iesniegumi. Liecinieki stāstījuši, ka uzbrucēji bijuši "arābiska izskata" jauni vīrieši, kas 20-30 cilvēku lielās grupās ielenkuši upurus, uzbrukuši tiem un vairākos gadījumos aplaupījuši.

Ķelnē Jaungada naktī pieredzētie masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku.

Jau vēstīts, ka Vācijas politiķi ceturtdien iesaistījās karstās debatēs par to, vai atvieglot krimināli sodīto patvēruma meklētāju izraidīšanu.

Vāciešu sašutumam par varasiestāžu šķietamo bezspēcību pieņemoties spēkā, iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs paziņojis, ka ārvalstnieki, kas pastrādājuši nopietnus noziegumus, ir jāizraida.

Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - pārstāvis Štefans Maiers pieprasījis, lai tiktu izraidīts jebkurš sodītais ārvalstnieks neatkarīgi no piespriestā soda smaguma.

Taču pret šādiem grozījumiem iebilst sociāldemokrāti (SPD), kas arī pārstāvēti Merkeles vadītajā "lielajā koalīcijā".

SPD priekšsēdētāja vietnieks Ralfs Štegners sarunā ar laikrakstu "Die Welt" paziņojis, ka "mums nav nepieciešamas izmaiņas nedz patvēruma pamatprincipos, nedz Ženēvas Bēgļu konvencijā".

Viņš arī norādījis, ka pastāvīga "reaģēšana uz pašreizējo sabiedrības noskaņojumu nav atbildīgs pārvaldības veids".