Lēmumu par ātrās palīdzības auto iepirkumu pieņems mēneša laikā

© F64

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) lēmumu par 3,5 miljonus eiro vērto konkursu par 52 automašīnu piegādi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) varētu pieņemt mēneša laikā, aģentūrai LETA atzina IUB vadītāja Dace Gaile.

Viņa informēja, ka šodien IUB iesniegumu izskatīšanas komisijas sēdē uzklausīti kā iepirkuma rīkotāja NMPD, tā arī iepirkuma uzvarētāja SIA "Auto Blitz" un iepirkuma rezultāta pārsūdzētāja SIA "Norde" argumenti.

Gaile atteicās sniegt detalizētākus komentārus par sēdē runāto, tajā pašā laikā viņa atzina, ka IUB gala lēmumu - ļaut NMPD slēgt līgumu ar "Auto Blitz" vai aizliegt - varētu pieņemt mēneša laikā.

Kā aģentūrai LETA norādīja SIA "Auto Blitz" valdes loceklis Zigurds Liepa, tā kā kompānija nav prasītājs vai atbildētājs, bet gan tikai pieaicinātā trešā persona, uzņēmuma vadība no komentāriem atteiksies. Publisko iepirkumu likumā paredzētajā kārtībā un termiņā būs pieejams IUB lēmums par iesniegto sūdzību un tās izskatīšanu, uzsvēra Liepa.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada decembrī automašīnu "Nissan" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Norde" pārsūdzējis 3,5 miljonus eiro vērto konkursu par 52 automašīnu piegādi NMPD.

Minētajā iepirkumā par uzvarētāju tika atzīts politiķes Solvitas Āboltiņas (V) vīra pārstāvētais uzņēmums SIA "Auto Blitz", kas apņēmās automašīnas piegādāt par 3 474 094 eiro. Kopumā iepirkumā pieteicās deviņi pretendenti, taču "Auto Blitz" piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

"Nordes" pārstāvis Gatis Siliņš iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka iepirkuma rezultāti pārsūdzēti, jo konkursa nolikumā tika veiktas izmaiņas prasībā par garantijām. Tāpat "Nordes" pārstāvis norādīja, ka konkursa pieteikumu iesniegšanas brīdī "Auto Blitz" bijis nodokļu parāds.

Kopumā tika saņemti deviņi pretendentu piedāvājumi, no kuriem par uzvarētāju atzīts "Auto Blitz".

Iepriekš SIA "Auto Blitz" ieguva tiesības piegādāt arī 40 jaunus spēkratus Valsts policijai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka nedaudz vairāk par pusi "Auto Blitz" kapitāla daļu pieder AS "Mūsa Motors grupa", bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis. Āboltiņš darbojas arī "Mūsa Motors grupas" padomē.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 924 458 eiro apgrozījumu un 20 096 eiro peļņu. Savukārt 2013.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 821 882 eiro apgrozījumu un cieta 38 127 eiro zaudējumus.