UZMANĪBU: Naktī uz piektdienu sals var sasniegt -29 grādus

© F64

Naktī uz piektdienu sals Latvijā vēl vairāk pastiprināsies un plašākā teritorijā nekā naktī uz ceturtdiena gaidāms stiprs sals, kad gaisa temperatūra pazemināsies zem -25 grādiem, sasniedzot pat -29 grādus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Turpmāk gan sals mazināsies – naktī uz sestdienu vēl valsts austrumos minimālā temperatūra būs -20...-23 grādi, bet naktī uz svētdienu tā nav gaidāma zemāka par -15 grādiem. Iepriekš rakstījām, ka brīvdienās un nākamās darba nedēļas sākumā teritorijas lielākajā daļā gaidāms arī atkusnis, tomēr šobrīd, informāciju precizējot, jāmin, ka atkusnis svētdien un pirmdien ir gaidāms, tomēr tas skars ievērojami mazākas teritorijas vien valsts rietumu rajonos, valsts vidienē un austrumos saglabāsies neliels līdz mērens sals; ir ļoti maza varbūtība, ka jaunnedēļ termometra stabiņš atkal noslīdēs zem -20 grādu atzīmes.

Tas tādēļ, ka laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, tie nesīs nedaudz siltākas gaisa masas, kā arī daudz mākoņu un sniegu, arī vēja pastiprināšanaos. Iespējams, nedēļas vidū gaidāma pat ilgstoša un intensīva snigšana, pūtīs arī brāzmains vējš – tātad arī putinās, un sniega krājumi uz zemes virsmas ievērojami palielināsies, informē sinoptiķi. 

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.