Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

NEUZĶERIES: Latvijā “gaišreģi” ar viltīgām metodēm izmāna naudu

© scanpix

Kā vēsta LNT raidījums “Degpunktā”, krāpnieki joprojām nebeidz pārsteigt ar oriģinalitāti, cenšoties no cilvēkiem izkrāpt naudu.

Šoreiz “Degpunktā” saņēmis informāciju no kādas sievietes, kura savā pastkastītē atradusi dīvainu, krievu valodā rakstītu vēstuli. Vēstule bijusi adresēta 90 gadus vecai sievietei un tajā esot teikts, ka gaišreģe varot veikt mēness rituālu, kas palīdzēs dāmai tikt pie liela laimesta loterijā. Tomēr, pirms tam dāmai jāpārskaita uz kādu Latvijas bankas kontu salīdzinoši neliela naudas summa - 40 eiro, pie tam, tas jādara nekavējoties, jo pilnmēness jau tuvojas.

Klāt pievienota arī anketa, kurā ir dažādi jautājumi par to, kad un kādās dzīves svērās dāmai nepieciešama veiksme, tāpat pievienota aploksne atpakaļ aizsūtīšanai uz Nīderlandi. Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji ļoti kritiski vērtē šādu vēstuli, uzsverot – tās ir muļķības un aicina visus, kuri šādas vēstules saņēmuši, iesniegt tās centrā. Tāpat tiek uzsvērts – šo krāpnieku mērķauditorija ir lētticīgāki cilvēki, iespējams, gados vecāki, tādēļ radiniekiem un draugiem vajadzētu cilvēkus informēt par šo krāpniecības metodi.