Latvija var lepoties ar punktuālāko aviosabiedrību pasaulē

© F64

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas aviokompānija "airBaltic" 2015.gadā atzīta par punktuālāko aviosabiedrību pasaulē. Šo atzinumu snieguši OAG analītiķi, kuri apkopojuši un analizējuši punktualitātes rādītājus par vairāk nekā 50 miljoniem reisu.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda: "Mūsu klienti var paļauties uz punktuāliem lidojumiem. "airBaltic" komanda ir lepna, ka ir spējusi sasniegt šo rezultātu otro gadu pēc kārtas, jo sevišķi tāpēc, ka TOP 10 sarakstā redzamas mazāk Eiropas aviokompāniju nekā iepriekšējā gadā."

OAG apkopotie dati liecina, ka "airBaltic" pērn sasniegusi punktualitātes rādītāju 94,4% apmērā lidojumos, kas savieno Baltijas valstis ar galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS. Tas nozīmē, ka vairāk nekā 9 no 10 "airBaltic" reisiem savu galamērķi sasnieguši precīzi noteiktajā laikā. 

"airBaltic" bija pirmā aviokompānija Eiropā, kas 2009.gadā ieviesa laicīgas ielidošanas garantiju. Šī apdrošināšana piedāvā papildu ieguvumus tajos retajos gadījumos, kad aizkavēšanās ir notikusi.