Nākamās divas naktis būs vēl aukstākas

© F64

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka nākamās divas naktis būs vēl aukstākas, un gaisa temperatūra būs pat -26 grādi.

Naktī uz ceturdienu un piektdienu gaisa temperatūra noslīdēs līdz -24, -26 grādu atzīmei. Arī dienas laikā pieturēsies sals līdz pat -12,-18 grādiem, vien piekrastē temperatūra paaugstināsies līdz -7,-11 grādiem.

Būtiskas laika apstākļu izmaiņas gaidāmas nedēļas nogalē, kad no rietumiem Latvijai tuvosies ciklons – tas izraisīs vēja pastiprināšanos, kā arī nesīs gan jaunas mākoņu un nokrišņu zonas, gan arī siltākas gaisa masas. Jau sestdien dienā sals mazināsies un temperatūra paaugstināsies līdz -1,-8 grādiem, bet svētdien un pirmdien jau teritorijas lielākajā daļā gaidāms pat atkusnis, vien galējos valsts austrumu rajonos saglabāsies neliels sals.

Atbilstoši gaisa temperatūrai mainīsies arī nokrišņu fāziskais stāvolis – sestdien vēl snigs, bet svētdien un pirmdien gaidāms arī slapjš sniegs un jūras piekrastē pat iespējams lietus. Uz ceļiem veidosies apledojums, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.