Igaunijas policija brīdina Latvijas makšķerniekus

© facebook.com/ Lääne prefektuur

Igaunijas policija informē, ka ledus apstākļi Pērnavas līcī joprojām ir bīstami. Ledus kārta nav vienmērīga un vakar glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam ledū ielūzušam vīrietim.

Igaunijas policija aicina ņemt vērā šo informāciju un, ja plānojat doties pēc loma, tad noteikti pārliecinieties vai ledus kārta ir pietiekami droša.

Tikmēr Rīgas Pašvaldības policija informē, ka uz dažām Rīgas ūdenstilpēm izveidojusies samērā noturīga ledus kārta, un pašvaldība šajās vietās atcēlusi aizliegumu iedzīvotājiem atrasties uz ledus. Pagaidām aizliegums ir atcelts uz Bābelīša ezera, Velnezera, Gaiļezera un Dambjpurva ezera.


Saglabājoties aukstam laikam un nostiprinoties ledus segai, visticamāk, to ūdenstilpju saraksts, uz kuru ledus varēs atrasties, tiks papildināts, tostarp, uz zemledus makšķernieku iecienātā Ķīšezera ledus, taču par to tiks ziņots atsevišķi, ņemot vērā ledus biezuma mērījumus un meteoroloģiskā dienesta sniegtās prognozes. 


Ziemas atpūtas cienītājiem policija atgādina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā.