Štrālzundes mērs pateicās Ventspilij pa sniegto palīdzību

Ventspils pilsētas pašvaldība ir saņēmusi pateicības vēstuli no sadraudzības pilsētas Štrālzundes (Vācija) mēra Dr. Aleksandra Badrova saistībā ar Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzību Štrālzundei, nodrošinot ielu kaisāmās sāls piegādi.

„Nu jau kādu laika brīdi Hanzas pilsēta Štrālzunde ir nonākusi negaidīti sarežģītā situācijā. Dziļās ziemas iestāšanās daudzās Ziemeļvācijas daļās ļoti lielā mērā ir ietekmējusi arī mūsu pilsētu. Jau nedēļām ilgi esam mēģinājuši tikt galā ar esošo laika apstākļu izraisītajām problēmām.

Esmu ļoti aizkustināts, ka mans lūgums palīdzēt, ar kuru vērsāmies pie sadraudzības pilsētas Ventspils, tika ļoti laipni un devīgi uzklausīts. Esmu Jums, Lemberga kungs, un Jūsu kolēģiem īpaši pateicīgs par apbrīnojamo un dāsno palīdzības sniegšanu šajā neparastajā situācijā, kurā esam nonākuši.

Draugi ir tādēļ, lai palīdzētu viens otram grūtos brīžos. Pateicoties Jūsu tūlītējai rīcībai, mūsu pilsētu partnerattiecības ir kļuvušas dziļākas un ir nostiprinājušās. Man kā Štrālzundes mēram šis bija ļoti emocionāls mirklis.

Hanzas pilsēta Štrālzunde nekad neaizmirsīs šo Latvijas sadraudzības pilsētas sniegto neatkārtojamo palīdzību. Es patiesi ceru, ka arī mēs kādu dienu varēsim būt Jums līdzās kā labs draugs un sniegt palīdzīgu roku,” raksta Štrālzundes mērs.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais