NEPLP turpmāk vadīs Aija Dulevska

© F64

Par Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāju vakar ar balsu vairākumu tika ievēlēta Aija Dulevska, bet šo ceturtdien izraudzīs arī vietnieku.

Pēc tam, kad ar Saeimas balsojumu no NEPLP atstādināja Aināru Dimantu, par pienākumu izpildītāju kļuva viņa vietniece A. Dulevska. Lai gan ekspriekšsēdi ar tiesas lēmumu atjaunoja darbā, viņš uz iepriekšējo posteni vairs nepretendēja. Uz šo amata krēslu kandidēja divas padomes locekles – A. Dulevska un Dace Ķezbere. Mainījušās arī atbildības jomas: NEPLP priekšsēdētāja uzņēmusies vadīt komercradio nozari, par kuru iepriekš atbildēja Dainis Mjartāns (viņa pārraudzībā bija arī Latvijas Radio). A. Dimants pieskatīs komerctelevīzijas un sadarbības projektus LTV un Latvijas Radio. D. Ķezberes darbības joma arī turpmāk būs LTV (iepriekš vēlēšanos to vadīt bija izteicis A. Dimants). Ivars Zviedris arī turpmāk būs atbildīgais par kabeļtelevīziju un reģionālo televīziju. Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka atzīst, ka «konstrukcija izveidojusies interesanta». Cerot, ka ar jauno padomes vadītāju veidosies dialogs un viņa iedziļināsies visu dalībnieku problēmās, bet uz A. Dimantu, kurš tagad uzraudzīs komerctelevīzijas, gan raugoties piesardzīgi. Līdz šim viņa attieksme pret šo jomu bijusi neskaidra un sadarbība nav bijusi laba. Viņa šogad prognozē divus iespējamos NEPLP darbības scenārijus: ja mediju jomai aktīvi pieslēgsies Kultūras ministrija, tad arī padome būs spiesta aktīvāk kustēties, ja ne – «tas būs tāds nosēdēšanas gads, ar iespējami mazāk konfliktiem».



Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais