Vaira Vīķe–Freiberga atklāj savu patieso viedokli par bēgļiem un parandžām

© f64

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga raidījumam „900 sekundes” atklājusi - drošības apsvērumu dēļ seju aizsedzošās galvassegas publiskās vietās būtu jāaizliedz.

V. Vīķes – Freibergas kundze uzvērusi – sejas aizsegšana iespējami rada draudus sabiedrībai. „Jebkādi milzīgi talāri ar plīvuru priekšā slēpj to, ka tur varētu būt mašīnpistole apakšā un vīrietis apģērbies sievietes drēbēs,” minējusi V. Vīķe-Freiberga. Par spīti tam tika akcentēts, ka var debatēt par lakatiem un citām galvassegām, kas neaizsedz seju.

Komentējot bēgļu jautājumu, V. Vīķe – Freiberga minējusi, ka bēgļiem vajadzētu integrēties tieši latviešu sabiedrībā un Latvijas valsts iepriekšējā pieredze integrācijas jautājumos nebūtu salīdzināma ar šo situāciju. Bijusī valsts pārstāve piebildusi, ka terorisms un ticība jāatdala viens no otra un ka Latvijai terorisma draudi ir visai zemi, jo mēs gluži vienkārši neesam tik būtiski pasaules mērogā, lai kādas šeit veiktas teroristiskas darbības spētu uzjundīt milzīgu reakciju.

Latvijā

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".