Vecgada naktī Taizemē traģiski gājusi bojā latviete [papildināts]

© Scanpix

Kā vēsta laikraksts "Phuket Gazette", Vecgada naktī Taizemē noslīkusi Latvijas pilsone.

Sieviete kopā ar ģimeni devusies uz Taizemi tūrisma braucienā. 67 gadus veco kundzi jūrā esot ieskalojis liels vilnis un par spīti tam, ka mirušās ģimenes locekļi to redzējuši un tūdaļ saukuši palīgus, pēc 10 minūtēm no ūdens izvilktā kundze mirusi, neskatoties uz glābēju veiktajiem atdzīvināšanas pasākumiem.

Ārlietu ministrija (ĀM) saņēmusi zvanu uz diennakts tālruni par Taizemē noslīkušo latviešu tūristi, taču viņas radinieki no ministrijas piedāvātās palīdzības atteikušies, aģentūrai LETA apliecināja ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Ministrijas pārstāvis skaidroja, ka noslīkušās sievietes nogādāšanu uz Latviju apmaksās apdrošināšanas kompānija, līdz ar to papildu palīdzības sniegšana neesot bijusi nepieciešama.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais