Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Prioritāri apraides atļaujas tiks piešķirtas latviešu valodā raidošiem plašsaziņas līdzekļiem

© F64

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) šodien apstiprinātie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu (EPL) attīstības nacionālajā stratēģijā 2012.-2017.gadam paredz apraides atļaujas prioritāri piešķirt latviešu valodā raidošajiem EPL.

Stratēģija papildināta ar punktu, kas nosaka, ka apraides atļaujas NEPLP "prioritāri piešķir tādiem vietējiem, reģionālajiem, nacionālajiem un pārrobežu EPL, kuri apraidi veic galvenokārt latviešu valodā un kuru programmas darbības pamatnosacījumi paredz lielākoties Latvijā veidotu saturu (izņemot audio programmas). Piešķirot apraides atļauju, tiek ņemta vērā mediju īpašnieka reputācija un darbības ilgtspēja, kā arī valsts aizsardzības un drošības interešu nodrošināšana".

Tāpat NEPLP papildināja stratēģiju ar punktu, kas nosaka, ka "NEPLP atbalsta vienam komersantam izsniegto vairāku vietējo un reģionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu, kuri saņēmuši apraides atļaujas radio programmas veidošanai, bet veido vienu radio programmu saslēgšanos tīklā vienas apraides atļaujas ietvaros. Ja apraides atļaujās pirms saslēgšanās vienotā tīklā ir noteikts pienākums par vietējās informācijas iekļaušanu, tad papildinātās apraides atļaujas ietvaros šis pienākums tiek saglabāts".

Tas nozīmē, ka radio, kas veido vienu radio programmu, bet agrāk saņēmis vairākas apraides atļaujas, varēs tās apvienot vienā apraides atļaujā.