Janvārī uguns nelaimēs dzīvību zaudējuši 30 cilvēki; ugunsgrēku skaits pieaudzis par 12%

Šā gada janvārī Latvijā ugunsgrēkos gājuši bojā 30 cilvēki, kas ir gandrīz par 67% vairāk nekā 2009. gada pirmajā mēnesī, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

2010.gada janvārī ugunsgrēkos cietis 41 cilvēks, bet izglābti 48.

Šā gada pirmajā mēnesī valstī kopumā izcēlies 641 ugunsgrēks, no tiem Rīgā - 205. Tādējādi ugunsgrēku skaits galvaspilsētā sarucis par 9%, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri, turpretim ārpus lielajām pilsētām degšanas gadījumu skaits pieaudzis par gandrīz 40%. Tādējādi valstī kopumā ugunsgrēku skaits šā gada janvārī pieaudzis par 12%, salīdzinot ar analoģisku laika periodu pērn.

Lielākais ugunsgrēku skaita pieaugums šā gada pirmajā mēnesī bijis Jēkabpilī, kur izcēlies par 40% vairāk ugunsnelaimju nekā pagājušā gada janvārī. Turpretim Valmierā aizvadītajā mēnesī izcēlušies pieci ugunsgrēki, kas ir par 50% mazāk nekā 2009.gada janvārī.

Kopumā astoņās republikas pilsētās 2010.gada janvārī izcēlušies 102 ugunsgrēki, kas ir par nepilniem 4% mazāk nekā analoģiskā laika periodā pērn.

Analizējot VUGD statistiku par ugunsnelaimēm Latvijas novados, ar ievērojamāko ugunsgrēku skaita pieaugumu pret pērno janvāri šā gada pirmajā mēnesī izcēlušies Cēsu, Lielvārdes un Preiļu novadi. Katrā no tiem ugunsgrēku skaits pieaudzis par 500%. Cēsu apkārtnē šā gada janvārī fiksēti 12 ugunsgrēki, bet Lielvārdes novadā un Preiļu novadā - pa pieciem.

Ugunsgrēkos bojā gājušo cilvēku skaita ziņā vistraģiskākais 2010.gada janvāris aizvadīts Talsu novadā, kur dzīvību ugunsnelaimēs zaudējuši četri cilvēki. Šajā novadā dažādi objekti mēneša laikā deguši 12 reizes, kas ir par 20% vairāk nekā pērn janvārī.

Turpretim neviens ugunsgrēks 2010.gada pirmajā mēnesī nav reģistrēts Alsungas, Baltinavas, Beverīnas, Cesvaines, Durbes, Ērgļu, Jaunpils, Kokneses, Krustpils, Ķeguma, Līgatnes, Lubānas, Naukšēnu, Neretas, Nīcas, Rojas, Ropažu, Sējas, Skrīveru, Strenču un Varakļānu novadā.

Savukārt no 205 Rīgā šā gada janvārī fiksētajiem ugunsgrēkiem 54 notikuši Latgales priekšpilsētā, 44 - pilsētas Kurzemes rajonā, 42 - Zemgales priekšpilsētā, 30 - Vidzemes priekšpilsētā, 20 - pilsētas Ziemeļu rajonā, bet 15 - Centra rajonā, liecina VUGD apkopotā statistika. Rīgas pilsētas Zemgales un Vidzemes priekšpilsētās notikušajos ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši pa vienam cilvēkam.

Salīdzinot ar 2009.gada pirmo mēnesi, šā gada janvārī Rīgā fiksēto ugunsgrēku skaits visievērojamāk samazinājies Vidzemes priekšpilsētā, bet visvairāk pieaudzis Centra rajonā.

Svarīgākais