Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Gandrīz visai iekšlietu dienesta vadībai šogad beidzas pilnvaru termiņš

Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim amata termiņš beidzas 2.augustā © F64

2016.gadā amata pilnvaru termiņš beidzas teju visai iekšlietu sistēmas vadībai - Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšniekiem, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam.

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums paredz, ka Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītāju amatā uz pieciem gadiem ieceļ attiecīgais ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Trīs mēnešus pirms termiņa beigām pēc attiecīgā ministra ieteikuma Ministru kabinets pieņem lēmumu par termiņa pagarināšanu uz pieciem gadiem vai lēmumu par atbrīvošanu no iestādes vadītāja amata.

Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim amata termiņš beidzas 2.augustā, bet Valsts robežsardzes priekšniekam Normundam Garbaram un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšniekam Oskaram Āboliņam 20.septembrī, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

Ķuzis aģentūrai LETA teica, ka šobrīd ir pāragri spriest par to, vai viņš gribētu palikt uz vēl vienu termiņu, jo vēl ir daudz darāmā Valsts policijas priekšnieka amatā.

KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku Saeima iecēla amatā 2011.gada 17.novembrī. KNAB likums paredz, ka biroja priekšnieku ieceļ amatā uz pieciem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Ministru kabineta ieteikuma. Pirms tam Streļčenoks ieņēma KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieka amatu.

2015.gada nogalē Streļčenoks TV3 raidījumam "Nekā personīga" atzinis, ka vēl gads ir jānodzīvo. Viņš strādāšot līdz pēdējam un neatkāpšoties no saviem principiem. Viņš atzinis - ja tāda iespēja būs, viņš kandidēs uz nākamo termiņu.