Kur aktīvās atpūtas cienītājiem baudīt ziemas priekus?

© F64

Arī šodien ziemas prieku baudītājiem ir atvērtas vairākas trases un kalni, liecina ziemas prieku portāla "slalom.lv" un slēpošanas trašu un kalnu mājaslapās publicētā informācija.

Atvērto kalnu vidū ir "Žagarkalns", "Milzkalns", "Riekstu kalns", "Ozolkalns", "Reiņa trase", "Kamparkalns", "Kordes trase", "Kaķīškalns" un "Lemberga hūte". Vēl atsevišķās pilsētās iedzīvotājiem tiek piedāvātas privātu sporta kompleksu vai pašvaldību nodrošinātas distanču slēpošanas iespējas.

Šodien "Žagarkalnā" atvērtas "Cīruļkalna" abas puses ar diviem pacēlājiem, "Iesācēju kalns", kā arī "Žagarkalns-1" nogāze. No šodienas ir atvērts arī "Skolnieku kalns". Pieejami ir visi kalna servisi, ieskaitot instruktoru pakalpojumus. "Žagarkalns" šodien darbojas līdz plkst.23, bet rīt no plkst.10 līdz 21.

Kā liecina informācija "Milzkalna" mājaslapā, apmeklētājiem šodien ir atvērta "Fischer Sporta trase", trešā un ceturtā trase, kā arī "Lēzenā trase" ar pirmo, otro., piekto un astoto pacēlāju, kā arī atvērts "Iesācēju kalniņš". Šodien "Milzkalns" strādās līdz plkst.24. Kalnā tiek turpināta sniega ražošana, lai pakāpeniski tiktu atvērtas arī citas trases. Svētdien "Milzkalns" strādās no plkst.10 līdz 22.

"Riekstu kalns" šodien darbosies līdz plkst.23, bet rīt no plkst.9 līdz 22. Šodien ir atvērta Galvenā trase, Hobija un Iesācēju trase, kā arī darbojas visi pārējie servisi - instruktori, kafejnīca un inventāra apkope.

Savukārt "Ozolkalns" šodien strādās līdz plkst.23, bet rīt no plkst.9 līdz 21.

Šodien līdz plkst.22 ir atvērta arī "Reiņa trase". Atvērta visa galvenā trase un divi pacēlāji. Pieejama arī inventāra noma, slēpošanas un snovborda instruktoru pakalpojumi. Šobrīd tiek ražots sniegs, lai rīt varētu atvērt arī iesācēju kalnu. Rīt trase strādās no plkst.10 līdz 22.

Tāpat baudīt ziemas priekus piedāvā "Kamparkalns", kas šodien būs atvērts līdz plkst.23, bet rīt no plkst.10 līdz 22.

Sestdien līdz plkst.23 būs atvērta arī "Lemberga hūte".

Ziemas prieku baudītājiem Rīgā ir iespēja slēpot Uzvaras parka izveidotajā apļa trasē 400 metru garumā, aģentūrai LETA pastāstīja Uzvaras parka trases pārstāvis Jurģis Grants. Pirmdien ir plānots sākt trases pagarināšanu - pie piemērotiem laika apstākļiem pilnā garumā (1250 metri) tā varētu būt pieejama nākamās nedēļas vidū. Slidotava Uzvaras parkā vēl nav atvērta. Grants prognozēja, ka tā apmeklētājiem varētu būt pieejama no 5.janvāra.

Darbu šodien sācis arī Mežaparka estrādē esošais Rīgas sniega parks. Apmeklētājiem no plkst.12 līdz 21 pieejamas divas kameršļūkšanas trases un slidotava ar savu inventāru.

Savukārt mākslīgi saldēta distanču slēpošanas trase pieejama Siguldā, Laurenčos. Šodien tā atvērta līdz plkst.20. Arī Priekuļos darba dienu vakaros iedzīvotājiem pieejama mākslīgā sniega distanču slēpošanas trase.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.