Koncertzālei "Rīga" atslēgta elektrība; Millers cer nodrošināt plānoto pasākumu norisi

© F64

Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) īstenojusi iepriekš izteikto brīdinājumu un no 1.janvāra atslēgusi elektroenerģijas pievadi koncertzālei "Rīga". Neskatoties uz to, koncertzāles vadītājs Juris Millers cer nodrošināt iepriekš ieplānoto pasākumu un izrāžu norisi.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Millers, šodien ierodoties koncertzāles telpās, viņš konstatēja elektrības padeves atslēgumu, kā arī to, ka gaudo ugunsdrošības sistēmas.

Millers jau vērsies policijā ar sūdzību pret LZA, uzsverot, ka šāda LZA rīcība ir patvaļīga un vērtējama saskaņā ar Krimināllikuma 279.pantu par patvarību.

Jautāts par tuvākajās dienās iecerēto pasākumu norisi, no kuriem viens ir ieplānots rīt, 2.janvārī, un vēl viens parīt, 3.janvārī, Millers pauda cerību, ka tehniskajai brigādei, kas darbu sāks rīt no rīta, izdosies paveikt visus nepieciešamos darbus, lai pārslēgtu koncertzāles sistēmas uz citiem energoavotiem.

Millers atzina, ka sliktākajā gadījumā rītdien iecerētā pasākuma norise varētu tikt pārcelta uz citu datumu. Taču par to viņš varēs informēt rīt ap pusdienlaiku.

Kā ziņots, LZA valde pieņēmusi lēmumu no janvāra koncertzālei "Rīga" atslēgt elektroenerģijas pievadi, bet Millers solīja plānoto pasākumu norisi nodrošināt, izmantojot ģeneratorus.

LZA jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli "Rīga". Līguma laušanas pamats bija telpu nomas un siltumenerģijas parādi.

LZA vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle "Rīga" turpina veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus.

Līguma laušana vēl būs jāvērtē tiesai.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais