VUGD aizvadījis saspringtu pēdējo gada dienu

© F64

Jaungada naktī Salacgrīvā izcēlās ugunsgrēks, kura laikā bojā gājis aptuveni 50 gadu vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Gribuste.

Izsaukums saņemts plkst.2.40 uz Pērnavas ielu, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega dīvāns aptuveni divu kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cieta arī ap 70 gadu vecs vīrietis.

Savukārt vakar plkst.22.21 izsaukums saņemts uz Raiņa ielu, Jūrmalā, kur izcēlās ugunsgrēks divstāvu mājas otrajā stāvā. Ugunsgrēkā bojā gāja aptuveni 60 gadu vecs vīrietis un ap 50 gadu veca sieviete.

Plkst.14.03 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Zaķumuižu, kur dega divstāvu māja aptuveni 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 61 gadu vecs vīrietis un 91 gadu veca sieviete.

Vakar plkst.19.53 saņemts izsaukums uz Dzirnavu ielu, Rīgā, kur sešstāvu mājas sestā stāva dzīvoklī bija aizdegusies eglīte, radot ugunsgrēku aptuveni viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta četri cilvēki, no kuriem divi bija pieaugušie, bet divi bija bērni.

Balvos vakar ap plkst.21 Brīvības ielā, piecstāvu mājas pirmajā stāvā esošā veikalā bija aizdedzies Adventa vainags. Cietušo nav.

Gribuste aģentūrai LETA atzina, ka VUGD aizvadījis saspringtu pēdējo gada dienu. "Pēdējā gada diena VUGD glābējiem bija saspringta. Izsaukumu skaits bija liels, ko ietekmē gan svētki, gan arī lielais aukstums," sacīja Gribuste.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki saņēmuši 70 izsaukumus, no tiem 44 bija saistīti ar ugunsnelaimēm, desmit - ar glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinoši. Bojā gājuši trīs cilvēki, cieta septiņi cilvēki un viens tika izglābts.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais