Lembergs: Ventspilī šis gads kopumā ir bijis sekmīgs

© F64

“Ventspilī šis gads kopumā ir bijis sekmīgs. Ventspils attīstās,” savā iknedēļas preses konferencē 2015. gadā paveikto rezumēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. “Ļoti būtiski ir tas, ka šogad noslēdzas piecu gadu darbs, veidojot Ventspils Tehnikumu kā modernu, profesionālu mācību iestādi.

Šis darbs ir noslēdzies., pirmkārt, juridiski. De facto tas viss ir jāapgūst un jāparāda kvalitāte, sagatavojot beidzējus, līdz ar to darbs vēl turpinās. Un tas nekad nebeigsies,” Lembergs norādīja.

 Kā otru pozitīvāko notikumu Ventspilī 2015. gadā Lembergs norādīja industrializācijas procesa turpināšanos: “Labākie sasniegumi ir, protams, Elektronikas centrs. Faktiski ir uzbūvēta jauna konfekšu fabrika. Tūlīt nodos Augsto tehnoloģiju centru. Vēl ir virkne būtisku iestrāžu industrijas attīstībā.  Tas ir tāds neapšaubāms pozitīvais.”

“Faktiski visus projektus, kādi mums ir bijuši iecerēti, piesaistot Eiropas struktūrfondu naudu, mēs esam apguvuši. Piesaistītie resursi ir ļoti lieli. Pilsētas infrastruktūra ir perfektā stāvoklī,” informēja Lembergs.

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.