Vējonis aizvadītajā gadā izsludinājis 95 likumus

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis aizvadītajā gadā izsludinājis 95 likumus un kļuvis par patronu vairākiem pasākumiem, liecina prezidenta kancelejas apkopotā informācija.

Tāpat prezidents aizvadītajā gadā devies vairākās vizītēs, tostarp uz Igauniju, Lietuvu, Vāciju, un ASV, kur piedalījās ANO Ģenerālajā asamblejā un divpusējā vizītē. Prezidents devies arī vizītē uz Beļģiju, kur ticies ar vairākām Eiropas Savienības (ES) amatpersonām, Ukrainu, Rumāniju, kur norisinājās NATO reģionālais samits, kā arī atkārtoti uz Lietuvu, kur norisinājās Baltijas valstu prezidentu tikšanās, Franciju, kur notika ANO klimata pārmaiņu samits, kā arī Poliju.

Vizīšu kontekstā bijušas arī vairākas oficiālās un neoficiālās tikšanās ar augstām amatpersonām. Tā, piemēram, Briseles vizītē norisinājās tikšanās ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku, Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru un Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju Martinu Šulcu.

Tajā skaitā paralēli ASV vizītē ANO pasākuma laikā bija organizētas dažas oficiālas divpusējās tikšanās, tostarp ar ANO ģenerālsekretārs Banu Gimunu, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju, Gruzijas prezidentu Georgiju Margvelašvili, Turkmenistānas prezidentu Gurbanguli Berdimuhamedovu, Indonēzijas viceprezidentu Jusufu Kallu, Kenijas prezidentu un Bruņoto spēku komandieri Uhuru Kenjatu, neskaitot tematiskās augsta līmeņa sanāksmes.

Tāpat Vējonim bijušas vairākas intervijas ar Latvijas un ārvalstu medijiem, tostarp laikrakstu "Wall Street Journal" Ņujorkā, "Radio France" Palangā, kā arī ar Lielbritānijas mediju "The Independent Newspaper", "Reuters", "Associated Press", "RTVi", "The Business Year". Tikmēr Vašingtonas preses klubā Vējoņa sacīto uzklausīja arī CNN, "US Press Agency", "Rosijskaja gazeta" un "Helsingin Sanomat".

Prezidents ir arī Latvijas valsts simtgades, Jaunsardzes, izglītības programmas "Iespējamā misija", kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta patrons. Savukārt viņa kundze Iveta Vējone kļuvusi par baleta patronesi. Tāpat prezidents uzņēmies Latvijas Būvinženieru savienības rīkotā konkursa "Būvindustrijas Lielā balva", vides kvalitātes zīmes "Zaļais sertifikāts", biedrības "homo ecos:" projekta "Klimata pārmaiņas Latvijā - izaicinājums un iespējas?" patrona pienākumus.

Vējonis arī "Dabas koncertzāles" 10 gadu jubilejā 2015.gada nogalē kļuva par izglītojošā multimediju projekta patronu, bija arī Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā, ASV vēstniecības Latvijā un Latvijas Pilsoniskā alianses rīkotā balvu konkursa "Cilvēka izaugsmei" patrons, kā arī "Lielās Talkas" patrons un konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2015" patrons.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais