Ukraina vēl nesniedz atbildi par "airBaltic" papildu reisu uz Kijevu

© F64

Ukrainas atbildīgās iestādes vēl nav sniegušas atbildi uz satiksmes ministra amata izpildītāja Riharda Kozlovska (V) vēstuli, kurā aicināts nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" atļaut atklāt papildu reisu uz Kijevas Borispiļas lidostu, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Tā kā Borispiļas lidostas vadība bija izteikusi aicinājumu "airBaltic" atklāt papildu reisu, atļaujas saņemšanai tika iesniegti dokumenti gan Ukrainas attiecīgajām iestādēm, gan šis jautājums ticis skatīts augstākajā politiskajā līmenī - valdības pārstāvju un prezidentu līmenī. Līdz šim ir saņemts apstiprinājums, ka jautājums tiks skatīts pozitīvi. Oficiāla apstiprinājuma gan vēl nav, jo uz Kozlovska vēstuli savam Ukrainas valdības kolēģim atbilde vēl nav saņemta. Vēstule sūtīta, lai sekmētu ātrāku šī jautājuma izskatīšanu.

Portāls "avianews.com" vakar ziņoja, ka Ukrainas Valsts aviācijas dienests pieņēmis lēmumu neizsniegt atļauju "airBaltic" veikt papildu reisus no Rīgas uz Borispiļas Starptautisko lidostu Kijevā. Šādu faktu SM nevar komentēt, jo atbilde no Ukrainas puses vēl nav saņemta.

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" vadība izteica pārsteigumu par Ukrainas Valsts aviācijas dienesta lēmumu neizsniegt atļauju, ņemot vērā, ka pati Kijevas lidosta bija lūgusi šos reisus nodrošināt, aģentūru LETA informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Viņš skaidroja, ka interesi palielināt reisu skaitu izteikuši paši Borispiļas lidostas pārstāvji, līdz ar to arī pārsteigums par atteikumu bijis liels, jo "airBaltic" varot piedāvāt labas un lētas ceļošanas alternatīvas. Lidsabiedrība arī vairākkārt paudusi gatavību piedāvāt papildu lidojumus, ņemot vērā ierobežotās iespējas lidot no Ukrainas uz Krieviju.

Kā skaidroja Vanags, patlaban "airBaltic" uz Kijevu piedāvā divus reisus dienā, taču bija plānots piedāvāt vēl vienu - nakts reisu. Tas nozīmētu, ka pasažieri Kijevā no rīta agri var doties uz Rīgu un tādējādi var noķert tālākos reisus uz Londonu un Maskavu. Vienlaikus pasažieri tajā pašā dienā var atgriezties mājās, jo no Rīgas ir nodrošināts vēlais vakara reiss.

Kā ziņots, portāls "avianews.com" ziņoja, ka lidsabiedrība no 20.novembra vēlējās palielināt lidojumu daudzumu uz Borispiļas Starptautisko lidostu līdz sešiem reisiem nedēļā. Tas paredzētu, ka lidmašīnas arī pa nakti ir lidostā.

Lidojumus Kijeva-Rīga pašlaik nodrošina gan "airBaltic", gan UIA. Lidsabiedrības ir vienojušās par kopēju maršruta uzturēšanu un pārdod biļetes viena uz otras lidojumiem.