Rehabilitācijas centrs "Poga" ticis pie pirmā gaitas robota

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Par ziedojumiem izveidotais bērnu rehabilitācijas centrs "Poga" ir iegādājies pirmo gaitas robotu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa skaidroja, ka šis gaitas robots ir unikāla rehabilitācijas iekārta, kas slimiem bērniem un pusaudžiem palīdzēs iemācīties staigāt. Izmantojot šo iekārtu, gadā varētu palīdzēt ap 140 pacientiem.

Dimanta arī pastāstīja, ka saskaņā ar pašreizējām prognozēm pirmos pacientus rehabilitācijas centrs "Poga" varētu uzņemt jau 2016.gada februārī.

Viņa atgādināja, ka viens no šāda centra izveides mērķiem ir parādīt valstij, ka ieguldīt līdzekļus bērnu rehabilitācijā ir efektīvi. "Mēs domājam, ka Latvijas bērni ir pelnījuši to labāko," uzsvēra Dimanta.

Kā ziņots, šoziem atklātais rehabilitācijas centrs bērniem "Poga" jaunajiem pacientiem ar kustību un neiroloģiskām saslimšanām nodrošinās Latvijā unikālus rehabilitācijas pakalpojumus, kurus līdz šim viņi varēja saņemt vienīgi ārvalstīs.

Centra veidotāji cer, ka "Poga" kļūs par lielāko un spēcīgāko rehabilitācijas centru Latvijā un Baltijā, kas nodrošinās pilna spektra rehabilitācijas kursus ar unikālām un mūsdienīgām metodēm, robotiku un ūdens dziedniecību.

Rehabilitācijas centru par ziedojumiem izveidojusi labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.