Liek uzmanīties Saeimas deputātiem

© F64

Aizejošais gads atstāj piemērus, kad radniecība Saeimā varētu būt un varētu arī nebūt pietiekams arguments, lai izvairītos no kriminālatbildības.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija vakar nodeva prokuratūrai krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas organizētā grupā, kurā vajadzētu ietilpt arī Saeimas deputāta Sergeja Potapkina sievai Gaļinai Karmačai. Šie uzvārdi tika atklāti pagājušā gada decembrī, kad Finanšu policija veica kratīšanas G. Karmačas vadītajos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos un caur Ģenerālprokuratūru lūdza Saeimai atļauju pārmeklēt arī norādītā pāra mājokli. Vakar VID ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis informēja par lietas nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Šajā lietā Finanšu policija norādījusi par aizdomās turamām deviņas personas – septiņas no sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma un divas no firmas, kas piegādāja ēdināšanas uzņēmumam datorprogrammas, ar kurām falsificēt kases aparātu datus, lai tajos vairs neparādītos uzņēmuma iekasētā nauda, ko tad varēja piesavināties uzņēmuma īpašnieki, nemaksājot par to nodokļus. VID uzskata par pierādītu, ka tādējādi zaudējis 957 799,96 eiro, kurus uzņēmums sācis atmaksāt.

S. Potapkina pārstāvētā partija Saskaņa ne ar ko neatšķiras no visām citām Saeimas partijām, ko uzskatāmi parāda grupējuma Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK frakcijas deputāts Kārlis Krēsliņš ar savu dēlu Jāni, kura gaitām spiesta pievērsties Valsts policija. Jau vairākus gadus dzenot pēdas tiem, kas izkrāpuši no kāda zemnieka graudus, policija uzgāja J. Krēsliņu ar 2340 aizliegto psihoaktīvo vielu iepakojumiem. Izrādījās, ka Valsts policija pasteigusies un atradusi psihoaktīvās vielas neilgu laiku pirms to glabāšanas atzīšanas par noziegumu, tāpēc kriminālprocess pret J. Krēsliņu tika izbeigts. Savukārt graudu izkrāpšanas lietā policija vilcinās, vilcinās un vilcinās. Pirms neilga laika policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja Neatkarīgo par to, ka izmeklēšana turpinoties.



Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais