Lipmans: "KVV Liepājas metalurgs" darījums ir atklāts korupcijas darījums

© F64

Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" pārdošana Ukrainas uzņēmumam "KVV Group" ir atklāts korupcijas darījums, šodien preses konferencē paziņoja uzņēmējs Kirovs Lipmans.

Viņš uzsvēra, ka šis Ukrainas uzņēmums nemaksā nodokļus Ukrainā un tas izraisījis tiesībsargājošo institūciju interesi par šo uzņēmumu.

"Viņi ir krāpnieki un blēži, un nevajag te runāt par kādu valsts atbalstu šiem krāpniekiem," emocionāli pauda Lipmans.

"KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklis Igors Talanovs sacīja, ka nekomentēs Lipmana izteikumus.

"Pirms darījuma "KVV Group" tika ļoti rūpīgi pārbaudīts, to darīja gan valsts iestādes, tajā skaitā arī drošības iestādes, gan finanšu institūcijas," sacīja Talanovs.

Kā ziņots, "KVV Liepājas metalurgs" zaudējumi sasniegs astoņus miljonus eiro, šodien informēja Talanovs.

Uzņēmums šodien neveiks 2,7 miljonu eiro maksājumu Valsts kasei un lūdzis atlikt šo maksājumu uz diviem gadiem. "Šī maksājuma atlikšanu esam lūguši jau pirms mēneša, līdz šim notiek tā saskaņošana. Mums lūdza iesniegt biznesa plānu līdz 2030.gadam, tas ir iesniegts un saskaņots ar kreditoriem," sacīja Talanovs.

Viņš norādīja, ka pagaidām no Finanšu ministrijas un Valsts kases vēl nav saņemta apstiprinoša atbilde par maksājuma atlikšanu, taču izteica cerību, ka tiks panākts kompromiss.

Talanovs uzsvēra, ka uzņēmumam ir līdzekļi, lai maksājumu varētu veikt jau šodien, taču piebilda, ka tā neveikšana nekādā veidā neliks valstij zaudēt naudu. "Mums ir ķīla, kas pilnībā sedz visas valsts prasības pret uzņēmumu. Tāpēc ceram, ka izdosies vienoties un atlikt šo maksājumu," sacīja Talanovs.

Svarīgākais