Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu atkal aiztur sešus vjetnamiešus

© F64

Kārsavas novadā pagājušās brīvdienās par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti seši Vjetnamas pilsoņi, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Pagājušās trešdienas naktī Grebņevas robežapsardzības nodaļas robežsargi konstatēja valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas pazīmes. Netālu no notikumu vietas viņi aizturēja divus Vjetnamas pilsoņus. Iesaistot papildus robežsargus un kinologu ar dienesta suni, stundu vēlāk tika aizturēti vēl trīs Vjetnamas pilsoņi.

Savukārt, pateicoties vietējo iedzīvotāju modrībai, pagājušā sestdienā aizturēts vēl viens Vjetnamas pilsonis, kurš nelikumīgi bija šķērsojis valsts robežu.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu sākts kriminālprocess. Vjetnamas pilsoņi izmitināti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".

Latvijā

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".