Krauze: ZZS nevajadzētu steigties nosaukt premjera kandidātu

© F64

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) šodien nevajadzētu steigties ar sava Ministru prezidenta kandidāta nosaukšanu, taču par lēmumu, kā rīkoties šajā jautājumā, vēl būs jāvienojas ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, paužot personīgo viedokli.

ZZS kopsēde notiks plkst.13 Saeimas frakcijas telpās.

Politiķis norādīja, ka viņš personīgi uzskata, ka politiskajam spēkam šodien vēl nevajadzētu nominēt premjera kandidātu, taču ZZS kopsēdē var tikt lemts arī citādāk. Līdz ar to pašlaik nav zināms, kādu lēmumu ZZS šodien pieņems. Krauze norādīja, ka pagaidām ZZS kopumā spriež par divām kandidatūrām premjera amatam - Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāju Māri Kučinski (ZZS) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS) - un kāds trešais kandidāts pašlaik netiek apsvērts.

Viņš pauda, ka steigties ar personāliju virzīšanu nav nepieciešams, jo ar partneriem vispirms jāpārrunā darāmie darbi un problēmjautājumi. Piemēram, nepieciešams apspriest nostāju bēgļu jautājumā, jo ZZS ir kategoriski pret papildus bēgļu uzņemšanas kvotām. Tāpat jāsaprot partneru nostāja saistībā ar izskanējušajiem plāniem par teritoriālo jeb reģionālo reformu.

Vaicāts, kad ZZS varētu nosaukt savu premjera kandidātu, ja tiks panākta vienošanās to nedarīt šodien, Krauze norādīja, ka tādā gadījumā tas notiks nākamajā gadā.

Kā ziņots, tiek pieļauts, ka ZZS šodien vēl nenosauks savu premjera amata kandidātu. Iepriekš ZZS pārstāvji kā iespējamo datumu, līdz kuram nosaukt iespējamo premjera kandidātu, minēja 28.decembri.

Svarīgākais