Aicina izveidot invalīdu stāvvietu pie dzelzceļa stacijas

Rīgas cilvēku ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome pieņēmusi lēmumu aicināt atbildīgās Rīgas iestādes un Satiksmes ministriju izveidot invalīdu autostāvvietu pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas.

Rīgas invalīdu biedrības Možums valdes priekšsēdētājs Guntis Mačukāns norāda, ka pie Centrālās dzelzceļa stacijas Rīgā ir taksometru stāvvieta, sabiedriskā transporta pieturvieta, kazino un bārs, bet nav vietas, kur cilvēks ar invaliditāti varētu ar savu automašīnu piebraukt un to uz neilgu laiku atstāt, piemēram, lai sagaidītu uz Rīgu atbraukušos viesus. Saskaņā ar noteikumiem arī stacijas ir sabiedriskas vietas, kurām pieeja būtu jānodrošina visiem cilvēkiem, arī invalīdiem. Arī no stacijas otras puses, tas ir, Gogoļa ielas, šādas stāvvietas nav. Tur ir stāvvieta, tomēr tā pieder Satiksmes ministrijai un uzņēmumam Latvijas dzelzceļš. Vietas invalīdiem tur nav paredzētas.

Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālists Tālivaldis Vectirāns skaidro, ka vienīgā reālā iespēja izveidot stāvvietu invalīdu transportam būtu Satekles ielas posms pie nojauktās pasta ēkas, kur pašlaik atļauts apstāties arī tūristu autobusiem.

"Par stacijas otru pusi no Gogoļa ielas mēs jau esam rakstījuši gan ministrijai, gan dzelzceļam, tomēr saņēmām atbildi, ka visas šīs vietas ir nepieciešamas viņu darbiniekiem," atzina T. Vectirāns. Samazināt vietu taksometru stāvvietai (tur ir vieta sešiem auto) arī nevarot, jo dome iznomājusi zemi privātām personām, bet tās savukārt taksometru parkam.

Svarīgākais