Koalīcija nelemj par PVN samazināšanu tūrisma nozarei

Pretēji iepriekš solītajam Finanšu ministrija šodien koalīcijas partijām nesniedza aprēķinus par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu tūrisma nozarei.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pēc koalīcijas padomes kopsēdes nevēlējās sniegt žurnālistiem paskaidrojumus, taču Tautas partijas (TP) pārstāvis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns atklāja, ka "nevajag īpaši sarunu laikā ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) saasināt situāciju".

Jau ziņots, ka partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis žurnālistiem sacīja, ka jautājumu par PVN samazināšanu tūrisma nozarei skatīs Saeimas komisijas un tur arī tiks sniegti visi aprēķini.

Saeima jau pagājušonedēļ nodeva izskatīšanai opozīcijas priekšlikumu samazināt PVN tūrisma nozarei no 21% uz 10%.

Tāpat Zalāns informēja, ka koalīcijas atbalstu šovakar neesot guvis TP priekšlikums jau martā sākt gatavot nākamā gada valsts budžetu nākamajiem diviem gadiem.

"Jāsāk ātrāk domāt un strādāt," uzsvēra Zalāns. Viņš norādīja, ka nākamajos divos gados budžets būs jākonsolidē par 800 miljoniem latu jeb par 400 miljoniem katru gadu.