UZMANĪBU: Latvenergo brīdina un cenšas pasargāt savus klientus no krāpniekiem

© Latvenergo

AS “Latvenergo” Kontaktu centrā saņemtā informācija liecina, ka pēdējo nedēļu laikā ir aktivizējušies krāpnieki, kuri mēģina izmantot cilvēku uzticēšanos AS “Latvenergo”, vēstīts Latvenergo mājaslapā.

Krāpnieki, visbiežāk  sieviete, kas runā krievu valodā ar akcentu,  uzdodoties par AS “Latvenergo” darbinieci,  informē, ka klients ir pārmaksājis par patērēto elektroenerģiju (vai arī  tiek vākti  līdzekļi transformatora nomaiņai), un vēlas iekļūt cilvēku dzīvesvietās, lai varētu atdot pārmaksāto summu (vai veikt dokumentu noformēšanu). Noziedzīgām darbībām labvēlīgu apstākļu radīšanas nolūkā, aizbildinoties ar  mazāku naudas vienību trūkumu, parasti klientam piedāvā 100 eiro banknoti.

Saskaroties ar šādām personām, lūdzam piefiksēt viņu transportlīdzekļu numurus, personu individuālās pazīmes un par šiem gadījumiem nekavējoties ziņot Valsts policijai pa tālruni 112.


Reģistrētie gadījumi liecina, ka krāpnieki par saviem upuriem izvēlas vecāka gadagājuma cilvēkus. Aicinām iedzīvotājus  būt vērīgiem un neielaist savos dzīvokļos nepazīstamas personas, nenoskaidrojot viņu identitāti. Lai pārliecinātos par apmeklējuma nolūku, prasiet uzrādīt AS “Latvenergo” vai AS “Sadales tīkls” darbinieka apliecību.


Atgādinām, ka AS “Latvenergo” un AS ”Sadales tīkls” neveic skaidras naudas darījumus ar klientiem.

Informējam, ka AS “Latvenergo” un AS ”Sadales tīkls” darbinieki darba pienākumus pilda formas tērpos ar uzņēmumu logotipu, darbiniekiem ir izsniegtas darba apliecības, un viņi pārvietojas ar uzņēmuma logotipu marķētos  transportlīdzekļos.


Ja rodas šaubas  par personu,  kura uzdodas par  AS “Latvenergo”  vai AS “Sadales tīkls” darbinieku,  iesakām sazināties ar AS “Latvenergo”  Kontaktu centru  pa tālruni 80200400.

Tā pat arī par šādiem incidentiem informējusi arī Valsts policija, kura aicinājusi iedzīvotājus no šādiem krāpniekiem uzmanīties.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais