Ziemassvētku mielasts sasilda un iepriecina

© F64

Vēlme iepriecināt citus un sirsnīgas sarunas pie mielastu galda ir daļa no Ziemassvētku brīnuma, jo svētkus radām, vairāk domājot par citiem, nevis sevi.

Saimnieces, klājot Ziemassvētku galdu, prāto, kā iepriecināt savus tuvos un mīļos. Taču nereti tieši mielasts ir tas, kas rada lielākās raizes. Stāvot pie veikalu plauktiem, saimnieces mēdz nopūsties: «Atkal viss palicis dārgāks!» Lai pārliecinātos, kā ik gadu mainās produktu cenas, Neatkarīgā sadarbībā ar veikalu tīklu Maxima jau astoto gadu veic pētījumu, lūkojoties pēc identiskiem produktiem. Šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu dārgāki kļuvuši speķa pīrādziņi, konfektes Serenāde, vārīti apcepti kartupeļi, savukārt mandarīni un pildītais cepetis – lētāki.



Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais