Valdība atbalsta mediķu algu palielināšanu vidēji par 7%

© F64

Valdība atbalsta grozījumus noteikumos, kas paredz piešķirto 10 miljonu eiro sadalīšanu ārstniecības personu atalgojuma celšanai, kas nozīmē, ka mediķu algas nākamgad pieaugs par 7%.

Zemāk atalgoto mediķu, piemēram, ārstu un ārstu palīgu, algas nākamgad pieaugs vidēji par 7%. Savukārt medicīnas māsu algas pieaugs par 9-10%.

Augstāk atalgoto ārstu algas un to darbinieku algas, kuras tika celtas saistībā ar minimālās algas paaugstināšanu, pieaugs procentuāli mazāk.

Tāpat par aptuveni 3,5% pieaugs atbalsta personāla atalgojums.

Grozījumi stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Jau ziņots, ka mediķu atalgojuma paaugstināšanai nākamajā gadā papildus piešķirti 10 miljoni eiro.

Veselības ministrijas, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Slimnīcu biedrības izveidotā darba grupa vienojās, ka atalgojums ārstniecības personām no nākamā gada 1.janvāra vidēji pieaugs par 7%.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais