Liepājā naktī nodeg vairākas koka ēkas

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.decembra plkst. 6.30 līdz 22.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 35 izsaukumus, no kuriem 18 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, savukārt četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Bāriņu ielā Liepājā, kur 130m2 platībā dega vairākas neapsaimniekotas koka šķūņu ēkas. Izsaukums uz notikuma vietu tsaņemts plkst. 3.20 un plkst. 4.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais