Aptauja: 62% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas olimpieši Vankūverā izcīnīs vienu vai divas medaļas

62% iedzīvotāju prognozē, ka Latvijas olimpiešiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs izdosies izcīnīt vienu vai divas medaļas, liecina "Swedbank" veiktā aptauja.

Sievietes prognozēs par Latvijas startu Vankūverā ir krietni optimistiskākas nekā vīrieši. Daiļā dzimuma pārstāves divas reizes biežāk nekā vīrieši - 41% sieviešu pret 21% vīriešu - norādījušas, ka, viņuprāt, Latvijas olimpieši iegūs vienu vai divas medaļas.

 

Trīs vai četras medaļas Vankūveras olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiešiem prognozē teju piektā daļa iedzīvotāju - 19%. Sievietes trīs vai četras medaļas Latvijas sportistiem prognozēja trīs reizes biežāk nekā vīrieši.

 

Savukārt 16% aptaujāto medaļas Latvijas sportistiem neprognozē.

 

Lielākā daļa iedzīvotāju jeb 46% uzskatītu, ka Latvijas sportisti ir nostartējuši labi, ja izdotos saņemt olimpiskās medaļas.

 

Savukārt trešā daļa iedzīvotāju jeb 32% domā, ka arī godpilna piedalīšanās jau būtu vērtējama kā labs starts Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Tāpat 22% iedzīvotāju domā, ka labs mūsu valsts olimpiešu sasniegums būtu nepalikt pēdējiem.

 

Aptaujā, kuru "Swedbank" sadarbībā ar "OMG Latvia" veica šā gada janvārī, piedalījās vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 60 gadiem.

 

"Swedbank" un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbību sporta un olimpiskās kustības atbalstam sāka 2001.gadā. Sadarbības virzieni paredz atbalstīt LOK izstrādātās sporta attīstības programmas, īpaši Olimpisko spēļu sagatavošanas programmu, Olimpiskās kustības jaunatnes programmu un LOK reģionālās attīstības programmu.

 

Olimpiskās spēles Vankūverā notiks no 12.februāra līdz 28.februārim.

 

Kanāda olimpisko saimi pie sevis uzņems jau trešo reizi. Līdz šim Latvijas sportistiem tā bijusi labvēlīga vieta olimpisko virsotņu sasniegšanai. 1976.gadā no Olimpiādes Monreālā uz Latviju atceļoja sešas olimpiskās medaļas, bet 1988.gadā no sniegotās Kalgarī - piecas medaļas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.