Brīdinājums visiem tiem, kuri Ziemassvētku dāvanas iegādajas lielveikalos

© F64

Nedēļas nogale pirms svētkiem ir karstākais iepirkšanās laiks, tomēr svētku drudzī nevajadzētu aizmirst par drošību, jo ne visi dodas uz lielveikaliem un iepirkšanās centriem, lai pirktu dāvanas, turp dodas arī cilvēki ar negodīgiem nodomiem. Koblenz Drošība pieredze liecina, ka diemžēl svētku laikā notiek ievērojami daudz vairāk zādzības no automašīnām un tieši iepirkšanās vietu tuvumā. Aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neatstāt iepirktās svētku dāvanas un citus iepirkumus automašīnās nepieskatītus.

Zagļi izmanto to, ka pirmssvētku laikā tirdzniecības centros pulcējās milzīgs skaits cilvēku, valda satraukums un burzma, kā arī masveidā veiktie iepirkumi tiek novietoti automašīnās, kas atrodās turpat autostāvvietās. Kamēr tiek veikti jauni iepirkumi, zagļi var izmanto mirkli un izsitot stiklu, vai kā savādām piekļūstot automašīnas salonam, var viegli šos iepirkumus izzagt.

"Ziemassvētki ir dāvanu un iepirkšnaās laiks, tādēļ aicinam būt uzmanīgiem un neatstāt savus iepirkumus automašīnās, lai jūsu ģimenei un draugiem paredzētās svētku veltes nenonāk zagļu rokās. Mēs iesakām automašīnu novietot labi pārredzamā un apgaismotā vietā, neatstāt automašīnā redzamā vietā iepirkumus un citus vērtīgus priekšmetus, kā piemēram tikko iegādātu datoru. Šādus pirkumus arī iesakam nenest pa veikalu un stāvvietu bez iepirkuma maisiņa, tādā veidā demonstrējot tikko iegādātu vērtīgu priekšmetu. Tas var piesaistīt lieku uzmanību no zagļu puses. Tāpat iesakam aprīkot atomašīnu ar trauksmes signalizāciju un ziņot policijai par jebkādām aizdomīgām darbībām, ko novērojiet savas , vai citas automašīnas tuvumā" , skaidro Raivis Terinks, Koblenz Drošība valdes priekšsēdētājs.

Svarīgākais