Pēc Ziemassvētku pasākumā skolā ar alkoholu saindējas divi jaunieši

© F64

Vakar divi jaunieši pēc Ziemassvētku pasākumu apmeklēšanas skolā lietojuši alkoholu un saindējušies, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vidzemē kāds 16 gadus vecs jaunietis pēc pasākuma skolas telpās lietojis alkoholu, un viņam palicis slikti. Ierodoties mediķiem, jaunietis atradies guļus stāvoklī, viņam bijusi kavēta apziņa un vemšana. Jaunietis nogādāts slimnīcā ar saindēšanos.

Citur Vidzemē arī 16 gadus vecs jaunietis saindējies ar alkoholu. Viņš alkoholu lietojis kopmītņu telpās. Ierodoties ātrajai palīdzībai, puisis bijis kavēts un viņam bijusi vemšana, un uz mediķu jautājumiem viņš nav spējis atbildēt. Arī viņš nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā garāmgājēji uz ielas atraduši guļam 13 gadus vecu meiteni, kura bija lietojusi apreibinošas vielas. Lai gan viņa bijusi pie samaņas, mediķi konstatējuši kavētu apziņu, kā arī meitene neskaidri runājusi un viņai uz sejas bijušas redzamas sasitumu pēdas. Meitene nogādāta slimnīcā.

Vītola norādīja, ka, ieskaitot šos jauniešus, decembrī mediķi snieguši palīdzību vismaz 18 pusaudžiem, kuri saindējušies ar alkoholu vai citām apreibinošām vielām. Viņa piebilda, ka šiem jauniešiem saindēšanās varēja apdraudēt arī dzīvību.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1155 izsaukumiem, no tiem 193 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

 

Svarīgākais