Traģiska ugunsnelaime Valmierā

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.decembra plkst. 6.30 līdz 18.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, savukārt astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Plkst. 7.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Lizuma pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu ražošanas ēkai ar atklātu liesmu deg jumta un sienu konstrukcijas 500m2 platībā. Plkst. 10.24 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rīgas ielu Valmierā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamai mājai ar atklātu liesmu deg otrais stāvs un mansards 180m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 55 gadus vecs vīrietis. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 19.51.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, zaru kaudze, malka, sadzīves mantas, ēkas ārdurvis, ventilācijas iekārta, nojume un sodrēji četru ēku dūmvados.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.