Latvieši šokēti: vai tiešām tas nav noziegums?

© facebook/ekrānšāviņš

Sociālo tīklu lietotāji aktīvi dalījušies ar kāda nepatīkamus brīžus piedzīvojuša vīrieša ierakstu.

“Augsti godātais ģenerālprokurora kungs. Vēlos Jūsu Augstību lūgt, izmantot savas ietekmes sviras, un piešķirt virsleitinantam no Rīgas pašvaldības policijas, prēmiju. Viņš ir viens no uzticamākajiem sargsuņiem, jo pieņēma tik atbildīgu lēmumu un konstatēja, ka šis - bildē redzamais - noteikti nav nekāds noziegums. Pat ne smakas. Jūs nesen publiski rekomendējāt ar šādiem sīkumiem netraucēt policiju. Šis leitnants paklausīja Jūsu viedajam ieteikumam! Savukārt es dikti atvainojos, ka uzdrošinājos aizņemto policiju patraucēt, jo te tak uzskatāmi redzams, ka noziedzīga sastāva tik tiešām nav. Tā turpināt- turiet augstu mundiera godu!” ironizē raksta autos, kurš ierakstu papildinājis arī ar sadauzītas mašīnas fotoattēliem, par kuriem arī, šķiet, bija griezies pašvaldības policijā.

Iespējams, savu sašutuma pilno vēstuli adresēt tieši ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, sociālo tīklu lietotājam lika pietiek.com pirms kāda laika publicētā informācija, ka ģenerālprokurors aicina Latvijas iedzīvotājus netraucēt policiju par sīkām zādzībām un nelieliem noziegumiem. Šeit gan jāpiebilst – Ē. Kalnmeiers vēlāk paziņojis, ka šie viņa vārdi izrauti no konteksta un sagrozīti, kā arī lūdzis iedzīvotājus, ziņot policijai par visiem noziegumiem.

Tāpat arī jānorāda, ka RPP ir Rīgas domes struktūrvienība.

Ar šo ierakstu kopš tā publicēšanas brīža dalījušies jau vairāk nekā 470 cilvēki.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais