"Manabalss.lv" plāno atbalstīt pašvaldības mēroga iniciatīvas

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Portāla "Manabalss.lv" uzturētāji nākamajā gadā vēlas panākt lielāko izrāvienu tā darbības vēsturē, cita starpā koncentrējoties uz sabiedrības iesaistīšanu pašvaldību darbā, šodien medijiem pavēstīja viens no portāla pārstāvjiem Kristofs Blaus.

"Mums ir lieli mērķi, lai nākamais būtu nozīmīgākais gads "Manabalss.lv" vēsturē," teica Blaus, uzsverot, ka šajā gadā portāla apmeklējums ir pieaudzis par 40% salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kā arī vairākas iniciatīvas ir nonākušas līdz Saeimai un ir veikti grozījumi normatīvajā regulējumā. Portāla uzturētāji uzskata, ka tas, kas ir sasniegts ar portāla darbību tā darbības četros gados, ir vērā ņemams gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā.

"Viens no lielākajiem izaicinājumiem nākamgad būs sabiedrības iesaistīšana pašvaldību darbā, veicinot iniciatīvu iesniegšanu par izmaiņām pašvaldību normatīvajā regulējumā," stāstīja jaunais portāla vadītājs Imants Breidaks. Patlaban gan vēl šī ideja nav līdz galam izstrādāta, jo ir vairāki tehniski jautājumi, kurus nepieciešams atrisināt.

Viens no jautājumiem ir par iesniedzamo parakstu skaitu, jo katrā pašvaldībā tas var būt dažāds, turklāt jāņem vērā arī tas, ka ne visās pašvaldībās būs tāds iedzīvotāju skaits, lai savāktu nepieciešamo parakstu skaitu. Tāpat pagaidām nav skaidrs, kam iniciatīvu pēc tam iesniegt - pašvaldības domes sekretārei vai informācijas centram, vai pa tiešo domes priekšsēdētājam. Tāpat pagaidām vēl nav izstrādāts risinājums, kā iedzīvotājam, balsojot par iniciatīvu, uzrādīt viņa dzīvesvietu.

Pagaidām gala termiņš projekta izstrādei nav noteikts, tomēr atsevišķi risinājumi būšot pieejami jau tuvākajās nedēļās.

"Mēs izdarīsim visu sarežģīto daļu, lai cilvēkam viss būtu vienkārši," solīja Blaus.

Arī nākamajā gadā portāla uzturētāji rūpēsies, lai tiktu publicētas kvalitatīvas un izvērtētas iniciatīvas, un turpināsies sadarbība ar iniciatīvu autoriem, kā arī viņu konsultēšana, norādīja portāla pārstāvji.

Svarīgākais