Personām ar invaliditāti studiju kredīta galvojums nebūs nepieciešams

© F64

Lai nodrošinātu augstākās izglītības pieejamību personām ar invaliditāti, šodien pieņemti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu".

Grozījumi paredz, ka personām ar I vai II invaliditātes grupu izsniegtajiem studiju un studējošā kredītiem, kredīta nodrošinājums nebūs nepieciešams. Kredītiestādēm par šīm personām izsniegtajiem kredītiem būs paredzēts valsts galvojums 100 procentu apmērā.

Līdz šim studiju un studējošo kredītus bez kredīta nodrošinājuma bija tiesīgi saņemt tikai bāreņi un bez abu vecāku gādības palikuši bērni līdz 24 gadu vecumam. Savukārt pārējiem kredīta pretendentiem, tai skaitā cilvēkiem ar invaliditāti, bija nepieciešams kredīta nodrošinājums - fiziskas personas vai pašvaldības galvojums. Fiziskās personas galvojuma vietā kredīta pieprasītājs varēja piedāvāt ķīlā arī nekustamo īpašumu vai vērtspapīrus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.