Pieminēs PSRS karaspēka izvešanu no Afganistānas

Kā ik gadu, arī šogad 15.februārī ar īpašu piemiņas pasākumu tiks atzīmēta gadadiena kopš PSRS karaspēka izvešana no Afganistānas. Šogad kopš kara beigām aprit 21 gads.

Piemiņas pasākums 15.februārī notiks plkst.15 Klusajā dārzā, Rīgā, Lazdonas ielā. Pasākuma laikā tiks nolikti vainagi, godinot kritušos Afganistānas karā.

Afganistānas karā tika iesaistīti 3640 Latvijas iedzīvotāji, no tiem 63 karā ir krituši, 177 guvuši dažādas pakāpes ievainojumus, kā dēļ kļuvuši par invalīdiem, un viens pazudis bez vēsts.

Rusiņš atgādina, ka 1998.gada 21.aprīlī tika dibināta Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācija. Tā ir patstāvīga, sabiedriska un nepolitiska organizācija, kas uz brīvprātības pamata un interešu kopības apvieno Latvijas iedzīvotājus, kuri ir pildījuši karavīra pienākumus Afganistānā un citos militāros konfliktos pēc 1945.gada, kā arī ģimenes locekļus, kuru piederīgie krituši šajos karos vai miruši iegūto slimību un ievainojumu dēļ. Asociācijas biedrs nevar būt jaunāks par 18 gadiem.

Asociācijas darbības mērķis ir saskaņā ar Satversmi un valsts likumdošanu nodrošināt asociācijas biedru tiesību aizsardzību, kas noteiktas Vispārējā cilvēku tiesību deklarācijā un citos starptautiskos aktos par cilvēku tiesībām.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais