Drosmīgs garāmgājējs palīdz policijai

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pagājušo piektdien, 11. decembrī, Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Tvaika ielu, kur iedzīvotājs notvēris automašīnas bojātāju.

Notikuma vietā policisti uzzināja, ka ļaundaris automašīnai Audi 80 bija sabojājis slēdzeni un, iespējams, vēlējās izdarīt zādzību no automašīnas. Bojāšanas faktu bija pamanījis kāds garāmgājējs, kurš nepalika vienaldzīgs, aizturēja ļaundari un izsauca policiju.

Policisti 1983. gadā dzimušo automašīnas bojātāju, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām, nogādāja iecirknī. Aizturētais atzina savu vainu noziegumā un šobrīd pret viņu ir uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Likumsargi pateicas drosmīgajam garāmgājējam, kurš nepalika vienaldzīgs un izsauca policistus.

Latvijā

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais