Izskatās, ka latviešu negācijas pret imigrāciju pārspīlētas

© ekrānšāviņš

Portāls nra.lv jau ziņoja – izrādās teju, kopš 7. oktobra iniciatīvu platformā “Mana balss” iespējams parakstīties par tautas nobalsošanu saistībā ar Eiropas Savienības regulēto imigrāciju, kas dotu iespēju šajā jautājumā lemt tautai. Par spīti tam, šī iniciatīva joprojām tiek parakstīta ārkārtīgi slinki.

Par spīti dažādām aptaujām un informācijai par “pret bēgļiem it kā negatīvi noskaņoto” Latvijas sabiedrības daļu, reāli iniciatīvu par tautas lemtspēju šajā jautājumā, kopš tās izveidošanas datuma, kas skatāms manabalss.lv, vairāk nekā trīs mēnešu laikā, parakstījuši tikai 492 ļaudis.

Jāpiebilst, ka iniciatīvu platformā manabalss.lv ir bijuši vairāki gadījumi, kad nepieciešamie 10 000 paraksti tiek savākti dažu dienu laikā.

Latvijā

“Rail Baltica” parlamentārā izmeklēšana pietuvojusies politiskās atbildības prasīšanai, uz sēdēm rudenī aicinot gan bijušos, gan pašreizējo satiksmes ministru Kasparu Briškenu. Par to, ko līdz šim secinājusi un kurp virzās deputātu izmeklēšana, skaidroja TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais