Policija lūdz sociālo tīklu lietotājus neizplatīt nepatiesu informāciju

© Ekrānšaviņš no portāla draugiem.lv

Vakar un šodien sociālajā tīklā twitter Valsts policija saņēmusi ļoti daudz iedzīvotāju jautājumus par kāds twitter lietotājas sniegto informāciju – par it kā notikušu noziegumu Muceniekos, uz kuru policija nereaģējot.

Pārbaudot šo informāciju, noskaidrots, ka twitter lietotāja informāciju pārkopējusi no cita sociālā tīkla – portālā Draugiem.lv kāds lietotājs bija ierakstījis šādu tekstu:

“Pie pieturas Mucenieku pašā centrā 17 gadīgai meitenei,  kura atbrauca ar satiksmes autobusu šie melnie vienkārši aizspieda muti un atņēma telefonu. Labi, ka nepiekāva vai vēl sliktāk -neaizveda uz mežu, kur tas ir visapkārt. Policija pat nemaz neatbrauca”.

Vēlāk noskaidrojās, ka šis sociālā tīkla lietotājs informāciju ieguvis no anonīma komentāra ziņu portālā “TVNET”.

Rūpīgi pārbaudot saņemtos zvanus un iesniegumus saistībā ar notikumiem Muceniekos, Valsts policija ir noskaidrojusi, ka policijā šobrīd nav saņemta šāda informācija. Valsts policija aicina iedzīvotājus neizplatīt nepārbaudītu un dezinformējošu informāciju. 

Jāpiebilst, ka kļūstot aktuālam jautājumam par patvēruma meklētāju situāciju Eiropā, Valsts policija pastiprināti uzrauga situāciju Muceniekos.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais